Kereső

2017. június 21., szerda

DIY - Naru (Ori and the Blind Forest) (plüssfigura)


Az Ori and the Blind Forest alatt, a kezdés utáni, körülbelül második percben teljesen beleszerelmesedtem Naru karakterébe és eldőlt, hogy bárkik is jönnek a továbbiakban, nekem ő az abszolút kedvencem.


A hozzávalók



  • semleges színű és/vagy fehér anyag
  • lila anyag (tüll)
  • sötétbarna műszőrme
  • fehér, lila és barna cérna
  • olló
  • szivacs/vatta






A referenciakép




A test

Naru teste, akárcsak Sniffleré vagy Anoukié, nagyon-nagyon egyszerű, csepp alakú, 13,5 x 19 cm-es. A halvány rózsaszín, elülső darab kapott négy réteg, lila tüllt, a hátulját pedig, barna műszőrmével vontam be.




A díszek

A mackómajomjeti testét / hasát / szőrét / kabátkáját (?) több, apró díszek - kapucni, illetve különböző, cseppek - tarkítják, ezek műszőrméből készülnek (ne felejtsük el kicsi megigazítani, visszavágni, hogy ne legyen kusza). A fejfedő 11,5 x 13 cm-es, konkáv (esetleg lekerekített, én hegyesen hagytam) alakzat, ami követi a test vonalát - erre kerül majd az arc.

Opcionális: ha nem félsz, hogy az arc elveszik a sok szőr között, vágj egy 5 cm átmérőjű lyukat a kapucniba, a pofit pedig varrd közvetlenül a lila rétegre




A "cseppekből" összesen öt, ebből négy különböző készül, műszőrméből:
  • két darab, egészen apró, 2 x 1,5 cm-es kiterjedésű csepp
  • egy darab, 2,5 x 5 cm-es, falevél alakú
  • egy darab, 1 x 4 cm-es, kiflihold formájú
  • egy darab, 4,5 x 2 cm-es, kövér, óriáscsepp


Ezek a hasra, közvetlenül a kapucni alá kerülnek, a sorrend: kis csepp - falevél - nagy csepp - kifli - kis csepp, hónaljtól hónaljig, a cseppek kicsit lejjebb, a nem-cseppek kicsit feljebb, mindenki a hozzá hasonlókkal egy magasságban.

Opcionális: ki is lehet hímezni őket




Az arc

Az 5 cm átmérőjű, fehér körre, Sniffler szemének elkészítési technikáját alkalmazzuk, azaz vízszintes és függőleges irányban, majd csillagalakzatban behúzzuk a cérnaszálat, úgy, hogy nem feszítjük meg, hanem hagyjuk kilógni a hurkokat, majd minden irányból, keresztül-kasul nekimegyünk, amíg nem lesz összefüggő, vastag cérnagombolyag. Száját, tetszés szerint hímezhetjük mosolygósra, semlegesre (én ennél maradtam) vagy szomorúra. 




Amennyiben mindez megvan, a színénél fogva egymásnak fordíthatjuk és összevarrhatjuk a has- és hátrészt, majd ki is tömhetjük vattával.


A végtagok

Naru jó húsban levő karjai standard, hosszúkás formájúak, kis kézfejjel. Ezekből összesen 4 darab készül (mindkét oldalra kettő), műszőrméből, 4 x 10 cm-es méretben. Ezek a figura oldalán csatlakoznak be, ott, ahol a test elkezd szélesedni, jóval a kapucni határa felett.

5 x 12 cm-es, hurkás lábai, viszont már a lila anyagból vannak (szintén 4 darabos példányszámban), ezek alul, popsiból adódnak hozzá, az apró mackómajomjeti testéhez. Az elemeket nemes egyszerűséggel egymáshoz varrjuk, majd kitömjük.


Kezek...

...és lábak


És a végeredmény :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése