Kereső

2016. június 24., péntek

Pixelhősök - Commodore 64, 2. rész (játékgyűjtemény)



Annyi, de annyi kedvemre valót találtam a commodore-osok között, a videojáték-történelmet "Ádámtól és Évától" taglaló Pixelhősökhöz csomagolt, ajándék CD-n, hogy még mindig nem kanyarodunk vissza a sinclairesekhezse nem váltunk új műfajra, hanem továbbra is velük folytatjuk!






Dan Dare: Pilot of the Future: Édes kis űrállatunkkal RPG-szerűen fedezünk fel egy idegen bolygót, mely hemzseg a barátságtalan űrlényektől - és mint időközben megtudtam, a kalandokból még animációs sorozat is készült, akárcsak a Through the Trapdoorból.
(Virgin Interactive, 1986)









Defender: Ismét egy űrhajós játék, melynek liliputi világában icipici csészealjakkal és ufókkal küzdünk, miközben a keretes, oldalra tekerhető térkép a Lemmings benyomását kelti.
(Williams Electronics, 1981)








Deliverance - Stormlord II: Lenyűgöző hangulatú kalandjáték-platformer, melyben egy lovag bőrébe bújva kalandozunk egy vérbeli fantasy világban.
(Hewson Consultants, 1990)







Dig Dug: Ismét a Dyna Blasterhez tudnám hasonlítani azt a hupikék törpöt, aki a föld alatt
garázdálkodó, majd időközben felszínre törő, bájos ellenségeibe pumpál annyi levegőt a szigonyával, amíg azok ki nem pukkadnak.
(Namco, 1982)









Frogger: Ez a klasszikus később a Timon & Pumbaában is visszaköszön. Kicsiny békákkal először sérülésmentesen kell átcsapatnunk a forgalmas úttesten, majd épségben átküzdeni magunkat a túlpartra a krokodiloktól, teknősöktől és farönköktől hemzsegő folyón.
(Konami, 1981)









Ghosts 'N Goblins: A horrorhangulatú játékban zombik és óriásmadarak ellen küzdünk nehézkes mozgással a temetőben.
(Capcom, 1985)







The Great Giana Sisters: Merész Mario-koppintás avagy a játék feminista verziója, melynek alkotói még arra sem vették a fáradtságot, hogy megváltoztassák a jellegzetes hátteret, viszont legalább a pénzérméket gyémántra, a kastélyt barlangra, az ellenségeket pedig ijesztőbbekre cserélték.
(Time Warp Productions, 1987)







Hades Nebula: A cseppet sem egyszerű kis űrhajós játékban hiperaktív űrhajók és ufók
kereszttüzében kell kitartanunk és kiszabadítani a kis kockákba ágyazott pénzérme-kövületeket, mindezt fantasztikusan recsegős zenére.
(Nexus, 1987)








Hawkeye: A fiatal, indián fiút egyszerre támadta meg a Madarak és a Jurassic Park teljes gárdája és kizárólag akkor törhet át közöttük, ha minden szinten megtalálta a négy kincset - de legalább a Wolfensteinhez hasonlóan különböző fegyverek közül tud válogatni.
(Thalamus, 1988)



Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése