Kereső

2016. április 30., szombat

DIY - Green Teensie (Rayman Origins) (plüssfigura)


Bár rengetegen állnak a "várólistámon", mivel mostanság igen beleástam magam a Rayman-sorozatba, imádott Teensie-jeim léptek előre. Köztük is, ahelyett, hogy válogatnék, úgy döntöttem, sorban megvarrom minden kedves verziómat.


A hozzávalók








  • zöld, sárga és kék anyag
  • azonos színű + fekete cérna
  • olló
  • vatta
  • egy kisebb és egy nagyobb, fekete gomb
  • kék filctoll / kék cérna









A referenciakép




A test

A Teensie manó teste trapéz alakú, 6 cm-es szárakkal és alappal, valamint 5 cm-es tetővel. Ebből kettő darabra (eleje-hátulja), plusz egy 6 x 4 cm-es téglalapra lesz szükségünk (feneke). Az elejére készül egy pici mellkasrész, kék anyagból, egyenlő szárú, 4 cm-es háromszögből.


 



A kabátka

A kicsi zakó 3 darabból áll: egy hátrészből, illetve két, önálló (tükrözött) mellrészből.
  • a hátrészhez kivágunk sötétzöld anyagból, egy 27 cm kartávolságú (ebből a két végtag hossza 10-10, szélessége 4-4 cm), egyenes szárú, 11,5 cm hosszú, 11 cm széles pólóformát, a tetejéből pedig  ívesen lekerekítünk 2 cm-t, gallérnak
  • a mellrész két, egy bal és egy jobb, tükrözött (nem lemásolt!) oldali részből készül, ami 10 cm hosszú kart, egy-egy, 11 cm hosszú, egyenes szárú, mindössze 5 cm széles, "fél pólóelemet" jelent - mivel a kabátka nyitott -, a felső 2 cm-t pedig, szintén lekerekítjük ívesen, gallérnak.
Ezen kívül, a következő szegélyek szükségesek (mindegyik sárga anyagból):
  • A: egy darab, 11 cm hosszú, 1 cm széles (hátrész alja)
  • B: két darab, 5 cm hosszú, 1 cm széles ("fél póló" alja)
  • C: két darab, 12 cm hosszú, 1 cm széles (a két "fél póló" széle)
  • D: négy darab, 4 cm hosszú, 1 cm széles (a két ujj első-hátsó szegélye)
  • E: egy darab, kb. 7 cm hosszú, 1 cm széles, íves gallér (a hátrészre)
  • F: két darab, kb. 5 cm hosszú, 1 cm széles, íves gallér (a két "fél póló"-ra)
A "B", "C" és "F" elemek egy egységet képeznek.

Adjuk a kész kabátkát a törzshöz és tömjük ki alaposan az ingujjakat, tetszőleges pózban. A ruhadarabot, tetszés szerint, rögzíthetjük is, pár öltéssel a hashoz.





A fej

A Teensie busa feje szintén 3 elemből, két 16 cm hosszú, 7 cm széles, csepp alakúból, illetve egy szintén 16 cm hosszú, 5 cm széles szalagból áll. Előbbiekre, az áll közepéből kiindulva, rajzoljunk kék filctollal előre pödrődő cikornyákat, melyek azonos pontból indulnak. Második lépésként, a jobboldali tetejére,  egészen közel a középső tengelyhez varrjuk fel a nagyobbik, a bal oldalra pedig a kisebbik, fekete gombot. Ezután, helyezzük a szalag két oldalára a két, csepp alakú elemet, majd zárjuk hengerré, varrjuk össze és tömjük ki.

A fejet a törzs közepén rögzítjük, mintha kicsit direkt "lógatná" az orrát.






UPDATE: A bajuszt időközben kihímeztem:




A végtagok

Kettejük  (avagy négyük) közül a láb az egyszerűbb, mely béka-, avagy kacsalábat idéz. A fejhez és a mellrészhez hasonlóan, kék anyagból készül, 6 cm hosszú, 1,5 cm széles. Lazán varrjuk a fenékrészhez.





Vérbeli Rayman-szereplőhöz illően, a Teensie-nek nincs karja, csak kézfeje, mely direkt nagyobb cingár lábánál. A kar koordinátáit lásd feljebb. A kesztyű leghosszabb pontja 8 cm, a tenyér 5 cm széles, az ujjak 2-4 cm között váltakoznak. Kitömés után érdemes egy tollat használni, a vatta eloszlatásához, a vékonyabb járatokban - csuklónál 1-1,5 centivel rögzítjük, az ingujjba bújtatva.




És a végeredmény :)




UPDATE: Időközben elkészült a zombikirály, az indián verzió és a hegyi remete is - a szabásminta hasonlósága miatt nem kaptak önálló posztot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése